2020/2021


Formandens beretning sæson 2020/2021

Covid 19 har ramt os alle og badminton i Rosendal har været præget af dette nærmest hele sæsonen. Vi må konstatere at håndsprit, yderligere opdeling af hold, nedlukning samt aflyste arrangementer har været nye ord, vi har brugt i denne sæson.
 
Det startede vemodigt da vi midt i juni 2020 sagde farvel til Susanne, vores mangeårige formand samt Gitte til sidste generalforsamling. Endnu en tak til dem for det store arbejde de har lagt i klubben. Vi var heldige at 2 nye unge stjerneskud i form af Simon og Anders var klar til at yde en indsats for klubben.
 
Det var også i juni vi kunne trække i badmintontøjet igen, da der blev åbnet op igen fra regeringens side efter nedlukningen d. 11. marts. Vi var hurtige til at stable noget træning for børnene op samt bookning af tider til de voksne som kunne spille hele sommerferien.
 
Den rigtige sæson startede først midt august, hvor vi var meget spændte på om Covid 19 havde ændret voldsomt på vores medlemstal. Den bange anelse var ikke nødvendigt at have. Børnene kom ud fra deres skjul og vi måtte konstatere at 52 betalende børn/unge under 18 år, har vi ikke set i min tid i klubben. 
 
Vores dygtige trænerteam (Victor, Mille, Lasse, Mathias, Villads og undertegnet) har stor ære i, at så mange børn har haft lysten til at være i hallen. Vi har krydret den med sjov og ballade til træning samt en masse øvelser, hvor børnene er blevet bedre til sporten.
 
Malte Jørgensen er et eksempel på, at man kan blive god badmintonspiller her i klubben. Han er netop rykket op i U13A rækken (landets 2. bedste U13-række) som U11 spiller. Det er der kun 14 andre drenge der har formået i hele landet i år. En kæmpe tak til alle i trænerteamet med den store indsats.
Vi havde indlemmet nogle af vores senior/veteran spillere som gæstetræner for børnenes træning. I samarbejde med dem kunne de vise ungerne det, de selv var gode til af slag på banen. Vi havde aftalt en gæstetræner 1 gang hver måned. De få gange vi nåede at have gæstetræner på var børnene opmærksomme og lyttede gevaldigt med. En succes vi håber at kunne gentage i næste sæson. Tak skal det lyde til disse gæstetrænere.
 
Da sæsonen startede, var de voksne såvel turneringsspillere samt motionistspillere klar til at indtage banen. Også her var vi spændte på fremmødet. 78 motionistspillere samt 31 turneringsspillere kan man betegne som godkendt.
 
Det er en fornøjelse at være i en klub hvor vi har de yngste på 7 år samt dem over 70 år der spiller badminton. Vi ender ud med en lille stigning ift. medlemstallet. Vi er den 13. største klub i Nordjylland hvor vi i sidste sæson kom i top 20 med en 18. plads for første gang i min tid i klubben.
 
Holdturneringen var vi igen en del af, da vi havde 5 ungdomshold samt 4 senior/veteranhold tilmeldt. Disse holdkampe er vigtige for os at deltage i, da det giver holdånd samt nye venskaber på tværs af alder og køn. Desværre nåede holdene kun at spille 2-3 holdrunder da Danmark blev lukket ned i december. 2 ungdomshold havde gode muligheder for at vinde deres puljer. Men vi må være klar til næste sæson både i ungdom og senior/veteran.
 
Midt i oktober kom der max 10 voksne personer samlet ét sted fra regeringens side. Dette gav grå hår til mig, da vi måtte lave hele vores set up om mht. motionistbaner samt turneringsspillerne. Vi fik flyttet spillere til andre tider samt nogle fik mindre træning. Kabalen mht. indgang og opdeling af hal gik op og jeg tror at alle godt kunne forstå situationen. Tak til jer alle med jeres tålmodighed.
 
 
December var måneden som jeg ikke glemmer. ”Alt indendørssport lukkes” kom der ud af mit tv. Dengang satsede vi på at åbne snart igen. Men vi blev klogere. Vi måtte tænke alternativer. Vi begyndte at køre noget styrketræning online med de unge hvor omkring 30 kom ind og var med. Disse events kan godt genbruges til kommende sæsoner, så vi sikrer at børnene rører sig 3 gange om ugen.
 
14. april kunne vi atter mødes med børnene igen i det fri, da vi lavede en udendørstræning med stor opbakning. Vi kunne se at de savnede det sociale de havde sammen, når man går til badminton. Allerede ugen efter kunne vi mødes igen i hallen. 6. maj blev der åbnet op for at voksne måtte spille badminton. Omkring 20 turneringsspillere samt 12 motionistspillere har nydt godt af det på trods af Coronapas.
 
Sæsonen har budt på nyt halgulv i hal 1 samt nye spilletrøjer i helt nye farver. I den anledning vil jeg gerne sige tak til Langbakgaard for sponsorat på 10.000 kr. til nyt spilletøj. En stor tak til Svend Nielsen og Herdis Mygind Fond for badmintonudstyr til udendørsbrug for en værdi af 13.000 kr.
 
En sidste tak til Føtex Hobro for 5.000 kr. i sponsorat i forbindelse med pantdonation. I alle var med til at smide for 5.000 kr. i flasker i deres automat. Disse 10.000 kr. skal bruges til en tur til Rønbjerg Feriecenter. Vi glæder os.
 
Marts 2021 skulle vi atter holde vores stævne som ville give et pænt overskud. Men som bekendt var det ikke muligt. Vi har i år søgt en hjælpepakke og her for nogle dage siden fik jeg svar, at vi får 26.700 kr. ind i kassen som skal bruges til at kunne sætte kontingentet ned for vores spillere, som ikke har fået hvad de har betalt for i denne sæson. Netop dette emne skal vi tale om her i aften efter overstået generalforsamling.
 
 
Jeg vil slutte af med at sige tak til hele bestyrelsen samt suppleanterne (Anette, Kim, Lise, Anders, Simon, Charlotte og Søren) for det gode samarbejde vi har haft i denne sæson. Samt en tak til revisor Eva og Anitha. Vi har ikke haft så mange møder, som vi plejer i bestyrelsen. Men jeg synes virkelig at alle tager del i opgaverne, og vi får tingene udført som aftalt. Jeg glæder mig til at kunne tage del i endnu en sæson, hvor vi forhåbentlig alle får mulighed for at fejre vores 40-års jubilæum sammen.
 
26. maj 2021
Frank Olesen
Formand
Bliv medlem
I.K. Rosendal Badminton bruger Conventus som medlemskartotek, derfor beder vi dig om at registrere i Conventus for at blive medlem. 
Klik på linket til Conventus
Bliv medlem

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Rosendal Badminton | Døstrupvej 23 | 9500 Hobro | Tlf.: 27628151